Back to top
Ολιστική προσέγγιση στην παραγωγή καρπουζιού

Το καρπούζι – και ειδικά το πρώιμο καρπούζι – είναι ίσως το μεγαλύτερο εξαγωγικό αγροτικό προϊόν της Λαχανοκομίας για την ελληνική οικονομία με την εξαγωγική δυναμική του να φτάνει σε εκατοντάδες χιλιάδες τόνους κάθε χρόνο. Είναι ένα προϊόν που στηρίζει οικονομικά τις περιοχές που το παράγουν αποτελώντας ένα τεράστιο κεφάλαιο γι’ αυτές.

Στην AGRIS, τηρώντας την εταιρική μας δέσμευση να βρισκόμαστε δίπλα στον παραγωγό με απώτερο σκοπό το βέλτιστο αποτέλεσμα για τις καλλιέργειες, εφαρμόζουμε ολιστική προσέγγιση μέσα από το έργο μας.

Συνεργαζόμαστε με όλους τους κρίκους της Λαχανοκομίας και συμμετέχουμε σε κάθε κύκλο των δραστηριοτήτων του κλάδου προκειμένου να καινοτομούμε και να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις, που στηρίζουν έμπρακτα την παραγωγή του νούμερο ένα εξαγώγιμου αγροτικού προϊόντος της Ελλάδας. Η δραστηριότητά μας περιλαμβάνει την έρευνα, την ανάπτυξη, την παραγωγή και την εμπορία πολλαπλασιαστικού υλικού, καθώς συμβουλευτικές υπηρεσίες καλλιέργειας και συμβολαιακής γεωργίας.

Ανάπτυξη προϊόντων

Σε αυτή την κατεύθυνση συγκεντρώνουμε όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία που θα στηρίξει από την αρχή μέχρι το τέλος τον παραγωγό και θα οδηγήσει σε υψηλών επιδόσεων καλλιέργειες.

Ειδικότερα, παρακολουθούμε τις ανάγκες της αγοράς σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο μέσα από ένα ευρύτατο δίκτυο συνεργατών προκειμένου να προσφέρουμε – ανάμεσα σε άλλα – ολοκληρωμένες λύσεις στην κατάλληλη επιλογή υβριδίου και υποκειμένου ανάλογα με την περιοχή, εποχή φύτευσης και αγορά στην οποία απευθυνόμαστε.

Προκειμένου να προάγουμε το «εθνικό μας προϊόν» φέρνουμε γενετιστές, product managers, εμπόρους και παραγωγούς από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι. Ερευνούμε συνεχώς για πιο παραγωγικά, πιο ποιοτικά, πιο ανθεκτικά υβρίδια και υποκείμενα διαθέτοντας μια πλήρη γενετική βάση του γαλλικού οίκου HM Clause. Η πλήρης γκάμα όλων των τύπων καρπουζιού που διαθέτουμε καλύπτουν όλες τις ανάγκες των εξαγωγέων για τις αγορές της Ευρώπης.

Εμβολιασμένα σπορόφυτα

Επιπρόσθετα, παρέχουμε ασφάλεια στον χρήστη αναπτύσσοντας σπορόφυτα κορυφαίας ποιότητας με τα πιο αυστηρά πρωτόκολλα και προδιαγραφές φυτοϋγείας. Παράγουμε εμβολιασμένα σπορόφυτα καρπουζιού με την πιο σύγχρονη μέθοδο εμβολιασμού και επούλωσης στον κόσμο. Η επούλωση επιτυγχάνεται με λαμπτήρες LED τελευταίας τεχνολογίας στο πιο σύγχρονο φυτώριο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο Κλειδί Ημαθίας.

Σε όλα αυτά τα στάδια επιμένουμε με συνεχείς επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, διαθέτουμε crop specialists σε όλα τα επίπεδα της εταιρίας, οι οποίοι αναπτύσσουν συνεχώς την τεχνογνωσία που διαθέτουμε.

Προώθηση προϊόντων

Το σύνολο των δραστηριοτήτων της AGRIS δεν περιορίζεται μόνο στη δημιουργία, διάθεσή και συμβουλευτική υποστήριξη στον παραγωγό. Συμμετέχουμε ενεργά στην προώθηση του νούμερο ένα εξαγώγιμου λαχανικού της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, βοηθάμε στην προώθηση των υβριδίων μας με την παρακολούθηση της πορείας των καρπουζιών από το χωράφι στο ράφι. Σεμμετέχουμε σε όλα τα στάδια της παραγωγής και της καλλιέργειας, και βρισκόμαστε δίπλα στο κατάστημα, στον παραγωγό, στον έμπορο και στον καταναλωτή με τους έμπειρους γεωπόνους τεχνικούς μας.

Επικοινωνία

Είμαστε ανοιχτοί στο ενδιαφέρον σας. Μπορείτε να ζητήσετε προσφορά για σπόρους, σπορόφυτα ή υπηρεσίες και να κλείσετε ραντεβού για επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της AGRIS.