Back to top
ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑΣ
01

ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Είμαστε αφοσιωμένοι αποκλειστικά στη Λαχανοκομία. Είναι στρατηγική επιχειρηματική επιλογή και πολύτιμο εφόδιο τεχνογνωσίας για τους συνεργάτες μας -ένα σπουδαίο πλεονέκτημα που κάνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας να ξεχωρίζουν.

Στην AGRIS εστιάσαμε στη Λαχανοκομία πριν από είκοσι περίπου χρόνια, σε μία εποχή που τα σπορόφυτα λαχανικών αποτελούσαν νεωτερική επιχειρηματική κατεύθυνση για τα ελληνικά δεδομένα. Η AGRIS ήταν η πρώτη και παραμένει η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα, που παρά τη σίγουρη πορεία και ξεχωριστή δυναμική της, ανέλαβε την ευθύνη να ανεξαρτητοποιηθεί από τη επιδοτούμενη Μεγάλη Καλλιέργεια και να εξειδικευθεί.

Στην πρωτοβουλία αυτή ρίζωσε ένα έργο ζωής, πυρήνας του οποίου είναι πάντα, η απόλυτη εστίαση στη Λαχανοκομία μέσω της έρευνας και της ανάπτυξης. Σήμερα, η AGRIS είναι η μεγαλύτερη εξειδικευμένη εταιρεία Λαχανοκομίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

02

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΥΒΡΙΔΙΑ, ΔΥΝΑΤΑ ΣΠΟΡΟΦΥΤΑ

Στις ανάγκες για σοδειές υψηλών προδιαγραφών, παραγωγικές συγκομιδές και καλλιέργειες φιλικές προς το περιβάλλον η AGRIS απαντά με πολλαπλασιαστικό υλικό επιβεβαιωμένης και εγγυημένης ποιότητας.

Από το 1987, η HM Clause, ένας από τους μεγαλύτερους οίκους Λαχανοκομίας παγκοσμίως εμπιστεύεται την AGRIS για την αποκλειστική αντιπροσώπευσή της στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Αυτό για τους πελάτες μας σημαίνει πολύ απλά: εξαιρετικά υβρίδια, δοκιμασμένα σε διαφορετικές καλλιεργητικές ζώνες και εγγυημένα διεθνώς για την ποιότητα και την αυξημένη παραγωγικότητα τους.

Με τις ίδιες υψηλές προδιαγραφές ελέγχου και αξιολόγησης ερευνούμε και εξελίσσουμε διαρκώς τα σπόροφυτα λαχανικών που διαθέτουμε στους παραγωγούς που εμπιστεύονται τις υπηρεσίες της AGRIS.  Προσαρμοσμένοι στον εκάστοτε τόπο και προσανατολισμένοι στον κόσμο, ερευνούμε και παράγουμε μαζικά, σπορόφυτα με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά και σημαντικά πλεονεκτήματα για το χωράφι, που δίνουν εξαιρετικά προϊόντα για το ράφι, συνδέοντας έτσι τον πρώτο με τον τελευταίο κρίκο της Λαχανοκομικής Αλυσίδας.

03

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑΣ

Για τον παραγωγό, για κάθε κρίκο της Λαχανοκομικής Αλυσίδας, αλλά και γενικότερα για την οικονομία του τόπου μας, προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις απόλυτα προσαρμοσμένες στα χαρακτηριστικά της εκάστοτε περιοχής.

Κάθε πυλώνας δράσης μας –διάθεση σπόρων, παραγωγή σποροφύτων, συμβουλευτική - εντάσσεται στην ενιαία Aλυσίδα Λαχανοκομίας AGRIS που προσφέρει συνέχεια και συνέπεια δράσης για κάθε εμπλεκόμενο, από τον παραγωγό μέχρι τη βιομηχανία τροφίμων.

Στην AGRIS θέλουμε και επιδιώκουμε να συμμετέχουμε στο νέο όραμα για τη Λαχανοκομία, που προάγει τη συνεργατική δράση και μεταμορφώνει τα συστήματα καλλιέργειας παγκοσμίως. Πιστεύουμε στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, θεωρούμε την ισόρροπη ανάπτυξη μονόδρομο και συμβάλλουμε με τα προϊόντα, την έρευνα και την εστιασμένη Λαχανοκομική μας δραστηριότητα, στη δημιουργία περισσότερων δυνατοτήτων, αλλά και πιο ολοκληρωμένων απαντήσεων στα προβλήματα καλλιέργειας, ενέργειας και διατροφής που απασχολούν τον κόσμο μας.  

04

ΕΡΕΥΝΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Μεγάλο μέρος των πόρων της AGRIS διοχετεύεται σε προγράμματα σύγχρονης Λαχανοκομικής καλλιέργειας και συνεργασίες με ερευνητικά κέντρα. Είμαστε η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα με τρεις υπερσύγχρονους Πειραματικούς Σταθμούς (trial stations) ανάπτυξης νέων προϊόντων, ανοιχτούς στο ενδιαφέρον σας.

Από το 2002, έχουμε εδραιώσει πολυεπίπεδες συνεργασίες με αναγνωρισμένα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το AΤΕΙ Κρήτης και το AΤΕΙ Πελοποννήσου, που εστιάζουν τόσο σε βασική όσο και σε τεχνολογική ή εφαρμοσμένη έρευνα. Στις σοβαρές προκλήσεις του κλάδου της Λαχανοκομίας, που ξεκινούν από τη βιοκλιματική αλλαγή και φτάνουν στις κλιμακούμενες επισιτιστικές κρίσεις, απαντάμε με αναζήτηση, πειραματισμό, λύσεις και προτάσεις ανάπτυξης. Αυτή την εμπειρία βαθιάς γνώσης καλλιεργούμε καθημερινά, στην AGRIS για τον κόσμο μας.

06

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Μέσα στα τελευταία έξι χρόνια ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 6.000.000 ευρώ αποδίδει καρπούς, μεταμορφώνοντας την AGRIS σε κυρίαρχο παίκτη στον τομέα Λαχανοκομίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σημαντικά κεφάλαια επενδύθηκαν στις οργανωτικές δομές της εταιρείες αλλά και στον εκσυγχρονισμό της παραγωγής. Συγκεκριμένα, στην παραγωγική μονάδα στο Κλειδί Hμαθίας δημιουργήθηκαν δέκα πρότυποι σταθμοί επούλωσης εμβολιασμένων σποροφύτων και νέα συστήματα θέρμανσης βιομάζας, άρδευσης, αραίωσης φυτών και παρακολούθησης της διαδικασίας παραγωγής.

Στο ίδιο διάστημα ξεκίνησε η διεύρυνση της εμπορικής δραστηριότητας στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, αλλά και η επένδυση στην Τριφυλία Μεσσηνίας που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους καλλιεργητές που δραστηριοποιούνται σε ζώνες με αντίστοιχα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Η νεότερη μονάδα παραγωγής της AGRIS στην Ιεράπετρα Κρήτης ολοκληρώθηκε το 2010, ενισχύοντας την παρουσία της εταιρείας σε μία από τις σημαντικότερες λαχανοκομικές περιοχές της Ελλάδας που εφοδιάζει με προϊόντα όλες τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης. 

 

 

Επικαιρότητα